© Aspergeboerderij Boshoven
(Voor 4 personen)
Ingrediënten:
500 gram asperges (in stukjes gesneden)
3 bouillonblokjes (kip)
1 ui (gesnipperd)
3 L water
2 eetlepels bloem
Boter
1 dl warme melk
peper en zout
nootmuskaat
1 hard gekookt ei (in schijfjes)
peterselie voor de garnering
Bereidingswijze:
Smelt wat boter in een soeppan en fruit er de ui en de asperges in aan. Voeg de bloem toe en roer alles even door elkaar. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat alles 30 minuutjes koken op een laag vuurtje. Mix de soep en voeg de warme melk toe. Leg in elk bord enkele schijfjes van het ei en schenk er de soep over. Garneren met wat peterselie.
Tip: Voor een feestelijke soep kan je op het einde wat gerookte zalm (in stukjes) of wat grijze garnalen toevoegen.
Aspergeboerderij Boshoven
Design website: www.ontwerpdooreenkennis.nl
Zon- en feestdagen: 10.00 - 16.00 uur
Aspergeautomaat: 7.30 - 21.00 uur