© Aspergeboerderij Boshoven

Asperges met paprikasaus en kabeljauwfilet

(Voor 4 personen )

Ingrediënten:
500 g kabeljauwfilet
50 g roomboter
2 dl olijfolie
peper uit de molen
grof zeezout
500 g krielaardappeltjes
750 g witte asperges geschild
1 ansjovisfilet uitgelekt en in stukjes
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
2 rode geroosterde paprika’s uit pot
blaadjes van 1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze:
Doe de paprika’s in een hoge beker en voeg de rozemarijn, knoflook, ansjovis, mosterd en azijn toe. Pureer het geheel met de staafmixer tot een grove puree. Giet vervolgens, terwijl de staafmixer draait, langzaam de olijfolie erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de aardappeltjes in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout en de asperges in ongeveer 10 minuten. Laat ze nog eens 10 minuten uitlekken en nagaren.

Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de filets in ca 4 minuten per kant gaar. Leg de asperges op de borden en schep er wat paprikasaus overheen. Serveer met de vis en aardappeltjes en enkele klontjes boter.

Aspergeboerderij Boshoven

Design website: www.ontwerpdooreenkennis.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag:                      10.00 - 18.00 uur
Dinsdag:                         10.00 - 18.00 uur
Woensdag:                     10.00 - 18.00 uur
Donderdag:                   10.00 - 18.00 uur
Vrijdag:                           10.00 - 18.00 uur
Zaterdag:                         9.00 - 17.00 uur

Zon- en feestdagen:   10.00 - 16.00 uur 
Aspergeautomaat:         7.30 - 21.00 uur

CONTACT
Boshovensestraat 19
5561 AR Riethoven

Email:info@aspergeboerderijboshoven.nl
Tel.: 040-2042842