Bewaren

Het belangrijkste bij het bewaren van asperges zijn de volgende factoren; donker, koel en vocht. Wikkel uw asperges direct na aankoop in een vochtige doek en leg ze in de koelkast. Zo kunt u ze twee tot drie dagen bewaren.
Bewaart u ze liever langer? Schil ze dan zorgvuldig, leg ze in een diepvrieszak en vries ze in. In de vriezer kunt u de asperges 6 tot 9 maanden bewaren. Bij bereiding doet u de bevroren asperges direct in de pan.

Bereiden
Asperges zijn op vele manieren te bereiden. De basisbereiding is als volgt: Breng de asperges in een grote pan met ruim water aan de kook met zout en een klontje boter. Daarna nog 10 minuten op een laag vuur laten koken. De warmtebron uitdraaien en de asperges in 10 tot 15 minuten gaar laten worden (de dikte van de asperges bepaalt de exacte bereidingstijd). De asperges met een schuimspaan uit het kookvocht scheppen.

Schillen

Hebt u ongeschilde asperges gekocht? Dan moet u ze natuurlijk nog schillen. Doe dit vlak voor de bereiding om uitdrogen te voorkomen.
Leg asperges voor het schillen ongeveer 25 minuten in koud water, zo vullen ze zich met vocht en gaat het schillen gemakkelijker. Leg de aspergestengel op de keukenplank. Gebruik een aspergeschiller, houd de asperge bij de kop vast en schil zorgvuldig van boven naar beneden. Doe dit overlappend en twee keer rond, zodat u zeker alle schil verwijderd.
Van de schillen kunt u een bouillon trekken die prima kan dienen als basis voor een aspergesoep of aspergesaus.

ALLES VOOR EEN OVERHEERLIJKE ASPERGEMAALTIJD

Recepten

Traditioneel gerecht

(Voor 4 personen )

Ingrediënten
2 kg asperges, 400 gram boter, gesmolten boter, peterselie,  300 gram gekookte ham, 4 hardgekookte eieren

Vegetarisch gerecht

(Voor 4 personen)

Ingrediënten
500gr asperges, 300 gr eiermie, 50 gr cashewnoten (ongezouten), 200 gr peultjes, 6 eieren, zakje aspergesaus, sesamolie

Aspergesoep

(Voor 6 personen)

Ingrediënten:
700 gr witte asperges (geschild), 2 blokjes kippenbouillon, 200 ml kookroom of slagroom, 80 gr bloem, 70 gr boter, 150 gr reepjes beenham, 2 eieren, Verse peterselie om te garneren, 2 sjalotjes

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

(Voor 4 personen)

Ingrediënten
1 kg dunne witte asperges, 300 gr zachte geitenkaas (evt. zachte roomkaas), 6 el melk, 2 eidooiers, 2 tl honing, Zakje rucola, 6 plakjes roomboter bladerdeeg, 1 zakje hazelnoten, grof gehakt, Bakpapier

Aspergeboerderij Boshoven

Design website: www.ontwerpdooreenkennis.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag:                       Gesloten
Dinsdag:                          Gesloten
Woensdag:                      Gesloten
Donderdag:                    Gesloten
Vrijdag:                            Gesloten
Zaterdag:                        Gesloten

Zon- en feestdagen:   Gesloten

CONTACT
Boshovensestraat 19
5561 AR Riethoven

Email:info@aspergeboerderijboshoven.nl
Tel.: 040-2042842