Voor 4 personen

Ingrediënten

couscous
verse paddenstoelen
1 teentje knoflook
boter
1 sjalotje
bouillon
1, 5 kg asperges
crème fraîche
waterkers
verse oregano en peterselie
Hollandse saus

Bereidingswijze

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat boter. Doe er de kleingesneden paddenstoelen bij en bak ze even mee.

Giet er wat bouillon bij en laat zachtjes pruttelen. Kook de asperges beetgaar, snijd ze in kleine stukjes en laat ze in crème fraîche met wat boter en het aspergevocht zachtjes doorgaren tot de massa begint te binden.

Maak de Hollandse saus en vermeng deze met een staafmixer met de waterkers. Maak met een lepel mooie bolletjes couscous op het bord, leg de aspergeragout, de paddenstoelen en de waterkerssaus eromheen en bestrooi met de fijngesneden kruiden.

Eet smakelijk!