Voor 4 personen

Ingrediënten

250 gr witte asperges
1 grote ui
knoflookpoeder
1 ltr groentebouillon ( 2 groentebouillontabletten)
1 bakje fijn gesneden gerookte spekjes
1 bekertje crème fraîche
2 lente-uitjes of bosui
4 el maïzena of patent bloem

Voorbereiding

Asperges en ui schillen. Asperges in stukjes snijden van 2 cm, de ui fijn snijden. Lente-ui fijn snijden en in een kommetje doen. Groentebouillontabletten in kokend water oplossen.

Bereidingswijze

Spekjes in een soeppan uitbakken, zorg ervoor dat het niet bruin wordt, knoflookpoeder erbij doen. Daarna de fijngesneden ui toevoegen en even meebakken, dan de asperges erbij doen, en mee roerbakken tot het ergste vocht eruit komt.

Dan de roux maken, de bouillon er beetje voor beetje bij doen. Goed blijven roeren. Als de soep te dun is dan apart wat maïzena of patentbloem mengen in een kommetje en er voorzichtig bij doen.

Laat alles even 10 min goed doorkoken, maar niet te hard. Op het laatst de crème fraîche er doorroeren, maar niet meer laten koken, anders gaat het schiften.

Verdeel het in kommen of borden en garneer het met fijn gesneden lente-ui (lekker met stokbrood en gerookte zalm).

Eet smakelijk!