Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram asperges
75 gram champignons
25 gram boter
75 gram gepelde garnalen
1/8 liter crème fraîche
versgemalen witte peper
75 gram geraspte belegen Goudse kaas
zout

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Kook de aspergeschillen en -uiteinden ca. 20 minuten in ruim water met zout. Zeef het kookvocht en breng het opnieuw aan de kook. Kook hierin de asperges in ca. 15 tot 25 minuten (afhankelijk van de dikte) zachtjes gaar.

Neem de asperges uit de pan en laat ze op een dubbelgevouwen theedoek goed uitlekken. Leg de asperges met de kopjes in één richting in een lage ovenschotel.

Borstel de champignons met een kwastje schoon en snijdt ze in vieren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons al roerende ca. 5 minuten op hoog vuur tot alle vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur, roer de garnalen en de crème fraîche erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de saus over de asperges en laat hierbij de kopjes bloot. Strooi de geraspte kaas over de saus.

Zet de schotel één richel boven het midden van een voorverwarmde oven (200 °C) en laat het geheel in ca. 15 minuten goudbruin worden.

Eet smakelijk!