Voor 4 personen

Ingrediënten

Deeg: 500 gr bloem, 6 el olie, tl zout en 28 gr gist en 1/8 liter lauwwarm water
Beleg: 500 gr gegaarde asperges, 4 hardgekookte eieren
250 gr geraspte kaas, 250 gr champignons
3 plakken gekookte ham, 2 el gesnipperde bieslook
1 el uitgeknepen kappertjes ,  400 gr dikke room

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verkruimel hierin de gist en voeg het lauwwarme water toe.

Maak van gist, water en een beetje bloem een ‘zetsel’. Dek de kom af met een doek en laat het zetsel op een warme plaats 10 minuten rijzen. Voeg zout en olie toe en kneed een glad deeg. Laat dit opnieuw circa 1 uur afgedekt op een warme plaats rijzen. Bekleed een bakblik met bakpapier. Rol het deeg uit over het hele bakblik.

Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken in een zeef en  snijd ze in twee of drie stukken.

Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel de eieren en snij ze in plakjes. Snij de ham in reepjes. Roer de geraspte kaas door de dikke room. Verdeel 1/3 van dit mengsel over het deeg. Beleg dit met de plakjes champignons, schik daarop de asperges, de reepjes ham en de plakjes ei. Giet de rest van het room-kaasmengsel gelijkmatig over de pizza en bestrooi met de kappertjes. Bak de pizza circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!