Voor 4 personen

Ingrediƫnten
1 kg dunne witte asperges, geschild en gekookt
300 gr zachte geitenkaas (evt. zachte roomkaas)
6 el melk
2 eidooiers
2 tl honing
Zakje verse rucola, fijngeknipt
6 plakjes roomboter bladerdeeg
1 zakje hazelnoten (Baukje), grof gehakt
Bakpapier

Bereiding
Asperges na het koken laten uitlekken. In een kom de geitenkaas losroeren met 4 el melk, 1 eidooier en de honing. Rucola erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 gr.
Bladerdeeg ontdooien en opstapelen en uitrollen tot langwerpige lap, de randen iets dikker laten. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met de geitenkaas, rand vrijhouden.
Asperges over deeg verdelen. Andere eidooier loskloppen met de rest van de melk en de aspergetaart hiermee bestrijken.
De taart in de oven goudbruin bakken in ca. 30 minuten. Hazelnoten, grof gehakt, in droge koekenpan kort roosteren. Op bord laten afkoelen. Aspergetaart uit de oven nemen en bestrooien met de hazelnoten. In vier stukken snijden en warm of koud serveren.
Lekker met een salade.

Eet smakelijk!