Ingrediƫnten

500 gram geschilde witte asperges
Dressing:
2 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
1 theelepel balsamicoazijn
4-5 eetlepels olijfolie extra vierge (of walnootolie)
Rauwe ham
Zout, peper, nootmuskaat en basilicum

Bereiding

Schaaf 500 gram geschilde witte asperges met een dunschiller in lange slierten. Kook de aspergeslierten in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
Klop een dressing van 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, 1 theelepel balsamicoazijn en 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge (of walnootolie). Breng de dressing op smaak met (versgemalen) zout, peper en nootmuskaat. Schep de aspergeslierten door de dressing en laat de smaak even intrekken. Spreid plakjes rauwe ham op borden uit en schep de aspergesalade erop. Bestrooi met in lange repen gesneden basilicum.

Eet smakelijk!