Voor 4 personen

Ingrediënten
• 500 gram asperges (in stukjes gesneden)
• 3 bouillonblokjes (kip)
• 1 ui (gesnipperd)
• 3 L water
• 2 eetlepels bloem
• Boter
• 1 dl warme melk
• peper en zout
• nootmuskaat
• 1 hard gekookt ei (in schijfjes)
• peterselie voor de garnering

Bereiding
Smelt wat boter in een soeppan en fruit er de ui en de asperges in aan. Voeg de bloem toe en roer alles even door elkaar. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat alles 30 minuutjes koken op een laag vuurtje. Mix de soep en voeg de warme melk toe. Leg in elk bord enkele schijfjes van het ei en schenk er de soep over. Garneren met wat peterselie.

Voor een feestelijke soep kan je op het einde wat gerookte zalm (in stukjes) of wat grijze garnalen toevoegen.

Eet smakelijk!