Voor 8 personen

Ingrediënten

• 320 gr lauw water
• 25 gr zonnebloemolie
• 25 gr suiker
• 10 gr zout
• 20 gr aspergesoep uit pakje
• 250 gr asperges, in stukjes en goed uitgelekt
• 100 gr hamblokjes
• 13 gr broodverbetermiddel
• 450 gr wit- of tarwemeel
• 9 gr gist

Voorbereiding
Doe alle ingrediënten in volgorde in de broodbakmachine, en deze bakt voor u een heerlijk brood.

Bereiding
U kunt natuurlijk ook zelf het brood kneden en in de oven bakken: meng het broodverbetermiddel en de soep(poeder) door het meel. Maak in het meel een kuiltje, doe hierin de gist en de suiker, strooi het zout aan de kant. Voeg olie en water toe en kneed alles flink door elkaar. Laat het onder een vochtige doek op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen.
Meng hierna de asperges en ham erdoor, geef er de vorm van het bakblik aan en leg het deeg erin. Laat het ongeveer 1 1/2 uur narijzen. Bak het brood in een hete oven op 200 graden gedurende ongeveer 30 minuten.