Voor 4 personen

Ingrediënten

1 kg witte asperges
250 g penne rigate
1 citroen, schoongeboend
100 g ricotta (of verse roomkaas)
250 g verse zalmfilet, in blokjes
1 zakje verse basilicum (15 g), in dunne reepjes

Bereiding

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf en snijd de asperges in stukjes van 4 centimeter. Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 minuten gaar. Giet de pasta met asperges af. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit. Roer de ricotta met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de zalm door de pasta met asperges en verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer de helft van het basilicum erdoor. Schep de penne met asperges en zalm op vier borden en strooi de rest van de basilicum erover.

Eet smakelijk!