Voor 2 personen

Ingrediënten

4 eieren, lichtjes opgeklopt
45 cl melk
2 eetlepels fijngehakte bieslook
8 asperges
8 plakjes gedroogde ham
100 g parmezaan, geraspt
4 sneetjes volkorenbrood of speltbrood, de korst verwijderd

Bereiding

Wrijf een middelgrote ovenschotel (voor 2 personen) in met olie.
Meng de eieren, melk en bieslook in een kom. Kruid met peper en zout.
Snijd de asperges in de lengte middendoor. Leg 8 doormidden gesneden asperges op de bodem van de ovenschotel. Leg er 4 sneetjes ham op, de helft van de kaas en 2 sneetjes brood. Giet er de helft van het ei/melkmengsel over. Leg er de resterende 8 doormidden gesneden asperges en 4 sneetjes ham op. Giet er de rest van het ei/melkmengsel over. En strooi er de resterende kaas over. Laat een half uurtje rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Schuif de schotel in de hete oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.