Voor 4 personen

Ingrediënten
500 g kabeljauwfilet
50 g roomboter
2 dl olijfolie, peper uit de molen, grof zeezout
500 g krielaardappeltjes
750 g witte asperges geschild
1 ansjovisfilet uitgelekt en in stukjes
1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel rode wijnazijn
2 rode geroosterde paprika’s, uit pot
blaadjes van 1 takje rozemarijn
1 teentje knoflook, geperst

Bereiding
Doe de paprika’s in een hoge beker en voeg de rozemarijn, knoflook, ansjovis, mosterd en azijn toe.
Pureer het geheel met de staafmixer tot een grove puree. Giet vervolgens, terwijl de staafmixer draait, langzaam de olijfolie erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de aardappeltjes in ongeveer 20 minuten gaar in water met zout en de asperges in ongeveer 10 minuten. Laat ze nog eens 10 minuten uitlekken en nagaren.

Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de filets in ca 4 minuten per kant gaar. Leg de asperges op de borden en schep er wat paprikasaus overheen.
Serveer met de vis en aardappeltjes en enkele klontjes boter.