Voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram witte asperges
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 gram gegrilde achterham
4 eieren
1 potje zure room
4 eetlepels fijngehakte dille
150 gram geraspte kaas
peper en zout

Bereiden

Schil de asperges en kook ze in circa 20 minuten gaar en laat ze goed uitlekken. Bekleed 4 eenpersoons-ovenvormpjes met het bladerdeeg en prik de bodem in met een vork.
Snijd de ham in blokjes. Klop de eieren los met de room en de dille en wat peper en zout naar smaak. Roer er als laatste de kaas door.
Houd 8 asperges apart en snijd de rest in stukjes. Verdeel de fijngesneden asperges en hamblokjes over de taartbodempjes. Schenk het eimengsel erover.
Bak de taartjes 30 à 35 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven. Serveer ze warm of afgekoeld. Garneer de borden met wat lollo rosso en de achtergehouden asperges.

Eet smakelijk!