Voor 2 personen

Ingrediƫnten
1 kilogram asperges
500 gram reepjes kipfilet
2 eetlepels olie
peper
zout en peper
2 kleine courgettes
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
gemberwortel
3 lente-uitjes

Bereiden

Schil de asperges en snijd deze in stukjes van 4-5 cm. Verhit een wok of wijde braadpan. Dep de kipfilet droog. Verhit de olie en roerbak hierin de kip rondom snel goudbruin. Bestrooi de kip met peper en zout. Voeg de asperges toe en bak deze 3-4 minuten mee. Was de courgettes, snijd deze in blokjes en voeg ze bij de kip en de asperges. Rasp een stukje gemberwortel van 2 cm en voeg dit met de sojasaus, oestersaus en gemberwortel toe, breng aan de kook en laat de asperges beetgaar worden. Snijd de lente-uitjes in ringen en strooi deze op het laatst over het gerecht. Serveren met gekookte rijst.

Eet smakelijk!