Voor 2 à 3 personen

Ingrediënten

500 gram witte asperges
250 ml melk
150 ml water
Laurierblad
1 theelepel zwarte peper
300 gram eier-tagliatelle
olijfolie
200 gram gesneden rauwe ham
Peterselie
1 blikje aspergesoep (crème)
100 gram geraspte emmentaler

Bereiden

Asperges schillen en in stukjes van 3 cm snijden. Asperges ca. 20 minuten koken in de melk, het water, laurier en peper.
Kookvocht apart bewaren.
De tagliatelle koken en afgieten. Dan een scheutje olijfolie, de in stukjes (3 tot 4 cm) gesneden ham, de gesneden peterselie en de stukjes gekookte asperges erdoorheen mengen.
Dit mengsel in een ovenschaal doen.
De aspergesoep vermengen met het aspergekookvocht en dit over het tagliatellemengsel in de vuurvaste schaal gieten. Tot slot de geraspte emmentaler erover strooien.
Ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden (of 35 minuten in een heteluchtoven op 150 graden).

Lekker met een frisse salade!

Eet smakelijk!