Voor 4 personen

Ingrediënten

500 g asperges
1 l kippenbouillon
1 dl melk
2 preien
1 eetl. zonnebloemolie
125 ml crème fraiche (1 bekertje)
1 eetl. maïzena of allesbinder
versgemalen peper
zout

Bereiden

Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Breng de bouillon met de melk en de aspergestukjes tegen de kook aan en laat deze 15-20 minuten trekken zonder te koken. Maak de prei schoon, verwijder de donkergroene delen en snijd de rest in smalle ringetjes. Fruit ze 2 minuten in de hete olie en voeg ze bij de soep.
Roer de crème fraiche los met de maïzena. Meng enkele lepels warme soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep. De soep mag niet koken. Voeg peper en zout naar smaak toe

Tip:
Vervang de kippenbouillon door groente- of kruidenbouillon, dan is het een vegetarische soep.
Bestrooi de soep voor het serveren met geraspte belegen kaas of komijnekaas.

Eet smakelijk!