Voor 4 personen

Ingredienten

1 kilo witte asperges
2 st. varkenshaasjes
250 gram rookspekjes
200 gram uien gesnipperd
1 blikje tomatenblokjes [ 400 gram]
1 flesje truffel olie
1 pot runderbouillon
1 eetlepel Italiaanse kruiden
500 gram groene pasta

Bereiden

Kook de asperges in ruim water met zout in 13 minuten beetgaar, haal ze uit het kookwater en snijd ze aan stukjes van 2 a 3 cm. even apart houden. KOOKVOCHT IN DE PAN LATEN en kook hier de spaghetti in volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Snijd intussen de varkenshaas aan blokjes. Verhit de wok en voeg 5 el. truffelolie toe, doe er nu de uien snippers bij met de el. italiaanse kruiden, en bak de uien tot ze glazig zijn. Daarna de rookspekjes aan het uien- mengsel toevoegen, even 3 minuten mee laten bakken. Nu de varkenshaasjes toevoegen en 4 minuten mee laten bakken tot ze rondom bruin zijn. Zet de hittebron wat hoger. Voeg nu de tomaten- blokjes aan het mengsel toe, goed door verwarmen en doe er de pot runderbouillon bij. Zet de hittebron wat zachter en voeg de asperge- stukjes toe en laat goed verwarmen. Maak de saus op smaak af met zout, peper of aromat (eventueel binden met aardappelmeel) en serveer ze met de groene pasta.

Eet smakelijk!