Bijgerecht, voor 4 personen

Ingredienten

16 – 20 witte asperges
Teentje knoflook
Twee eetlepels verse kruiden, bijv. Peterselie, basilicum en dragon
100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
Ciabatta
Extra: 4 royale vellen aluminiumfolie

Bereiden

Schil de asperges. Verdeel de asperges over de vellen aluminium-folie.
Prak de knoflook en de kruiden door de zachte roomboter. Schep op elke asperge een beetje kruidenboter en vouw de pakketjes aan de zij- en bovenkant losjes maar goed dicht. Zet de naden evt. vast met paperclips (bbq) of bind keukentouw om de pakketjes. Bewaar de aspergepakketjes tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220◦ C of verhit de barbecue. Leg de pakketjes zo’n 20 minuten in de oven op het barbecuerooster, tot de asperges beetgaar zijn. Geef er sneetjes ciabatta bij.

Vegetarische tip:
Reken voor een vegetarisch hoofdgerecht op 6-7 asperges per persoon. Lekker met geroosterde of gebakken aardappelpartjes met schil.
Variatietip:
Leg op de asperges nog een moot kabeljauw of zalm, verdeel de kruidenboter over de vis en sluit de pakketjes.

Eet smakelijk!