Voor 2 personen

Ingrediƫnten

Salade

350 gram witte asperges
ongeveer 10 papayabolletjes uit pot
100 gram gerookte zalm
1 eetlepel fijngehakte dille

Dressing

1,5 eetlepel mayonaise
1,5 eetlepel kookroom
0,5 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel witte vermouth
1 eetlepel gembersiroop
1 bolletje stemgember
peper
zout

Bereiden

Schil de asperges en kook ze in ruim water met wat zout in circa 15-20 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken, afkoelen en snijd ze in stukjes van 3 cm. Laat de papayabolletjes uitlekken. Snijd de zalm in dunne reepjes. Roer een saus van de mayonaise, kookroom, kerriepoeder, vermouth, zeer fijn gesneden gemberbolletje en de gembersiroop. (eventueel helemaal fijn maken met de staafmixer). Breng op smaak met peper en zout. Maak per persoon een mooi bord op met de asperges, zalm en het fruit. Dresseer de saus er over en garneer af met de fijn gesneden dille.

Eet smakelijk!