Voor 4 personen

Ingrediƫnten

12 witte asperges
boter
20 champignons
enkele eetlepels hazelnoot- of walnootolie
2 eetlepels sherry azijn
150 cc groentebouillon
citroensap
2 stuks lenteui of pijpajuin
gehakte peterselie
peper en zout

Bereiden

Schil de asperges. Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak de asperges met boter. Bak de champignons in een aparte pan met boter en notenolie tot ze mooi gekleurd en zacht zijn. Kruid met peper en zout. Haal de champignons uit de pan. Verwijder het bakvet en los de achtergebleven aanbaksels op met de sherry azijn. Voeg de groentebouillon toe en laat inkoken. Breng op smaak met nog enkele druppels notenolie en citroensap. Warm de champignons even op in de saus. Verwijder het voetje, het buitenste blad en het harde groen van de lente-ui en snijd ze in schuine stukjes. Kruid de asperges met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de asperges over de borden, lepel er champignons en saus over, bestrooi met de lente-ui en wat gehakte peterselie.

Eet smakelijk!