Voor 4 personen

Ingredienten

1 liter groente- of kruidenbouillon (van tablet)
1 theelepel suiker
500 g witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, loof apart
1 eetlepel groene pesto
125 ml demi crème fraîche
zout
versgemalen peper
1 citroen

Bereiden

Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes circa 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de asperges.

Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg het kookvocht van de asperges, tijdens goed roeren, in gedeelten toe. Schep de bosuitjes met de helft van het loof erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Meng de pesto, aspergepuree, crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjes¬loof en partjes citroen er apart bij.

Tips:
Voeg eens een scheutje sherry of witte wijn bij de soep.
Variatie:
Vervang de bosui door fijngesneden prei.

Eet smakelijk!