Voor 6 personen

Ingrediënten

1 pakje bladerdeeg
500 gr. asperges
1 gesnipperde ui
200 gr. katenspekjes
1 rode paprika klein gesneden
3 eieren
1 beker crème fraîche
100 gr. geraspte kaas
zout en peper
nootmuskaat

Voorbereiden

Bekleed een ingevette ovenschaal ( doorsnede 25 cm.) met ontdooide plakjes bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en snijd de randen netjes bij.
10 minuten in oven zetten op 175 graden.

Bereiden

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
De asperges goed laten uitlekken en over de bodem verdelen.
Fruit een ui, spekjes en paprika en verdeel ze over asperges.
Eieren, crème fraîche, zout, peper, nootmuskaat mengen.
Eimengsel erover gieten.
Strooi er geraspte kaas over.
50 minuten op 175 graden in de oven bakken

Eet smakelijk!