Voor 4 personen

Ingrediënten

1 kg witte asperges
300 g gerookte zalm
4 eieren
1 eetlepel zure room
peterselie
takjes bieslook
takjes verse dille
nootmuskaat
peper en zout

Bereiden

Schil de asperges met een dunschiller. Kook ze in 8 a 12 minuten in gezouten water gaar. Snij de kopjes op een lengte van 5 cm en leg ze apart. Snij de rest in stukjes van 1 cm groot.
Kook de eieren hard en duw ze door een zeef. Meng er de stukjes asperge en 1 eetlepel zure room door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de fijngehakte peterselie door.

Halveer de aspergepunten in de lengte. Schik ze, rechtopstaand en met de platte kant naar buiten, in een ring. Schep er het aspergemengsel in en druk stevig aan. Zet 1 uur in de koelkast.
Leg de pistachenoten in een bakblik en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 195° C.
Zet het aspergetorentje in het midden van het bord, verwijder voorzichtig de ring en bind een takje bieslook om het geheel. Leg er reepjes gerookte zalm omheen en werk af met een takje dille. Bestrooi rijkelijk met de gebrande pistachenoten.

Eet smakelijk!