Voor 4 personen

Ingrediënten

200 gr gemengde sla
500 gr witte asperges
3 eieren, hardgekookt
250 gr hamblokjes
250 gr cherrytomaatjes
40 gr croutons
1 theelepel suiker
Snufje zout
Scheutje melk

Dressing

1 eetlepel honing
1 theelepel citroensap
3 eetlepel yoghurt
Peper en zout
Paar takjes verse peterselie

Bereiden

Schil de asperges, snijd ze in drieën en kook ze 5 minuten in een grote hoeveelheid water met een theelepel suiker, snufje zout en een scheutje melk. Zet het vuur uit en laat ze daarna nog 10 minuten nagaren in het water. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Halveer de tomaatjes en snijd de eieren in vieren. Bak de hamblokjes een minuut of 3 in een pan. Giet de asperges af en meng ze samen met de tomaatjes, hamblokjes en eieren door de sla. Mix de dressing erdoor en serveer de salade lauwwarm. Als laatste strooi je croutons er over anders bestaat de kans dat ze vochtig worden.

Eet smakelijk!