Voor 6 personen

Ingrediënten

2 avocado’s
1 kg. Asperges
3 el mayonaise
3 el lobbig geklopte slagroom
1 el tomatenketchup
scheut(je) cognac
zout en peper
paar druppels worcestershire saus
paar druppels tabasco
4 takje(s) dille
garnalen

Bereiden

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en haal het vruchtvlees er (met een meloen- of aardappelboor, voor bolletjes) uit en snijd het in blokjes. Meng de stukjes asperges met het avocadovruchtvlees en de garnalen en vul hiermee de lege avocadohelften.

Klop een dressing van de mayonaise, slagroom, tomatenketchup, cognac, het zout, de peper, worcestershire saus en tabasco en schenk deze over de avocadovulling. Garneer met een takje dille.

Slanke variatie:
Neem fritessaus (35% olie) in plaats van mayonaise en kwark of Griekse yoghurt in plaats van slagroom.

Eet smakelijk!